JÓGAETIKETT

 

Ha jönnél jógázni, jelentkezz be. Ha mégsem tudsz jönni, TÖRÖLD a bejelentkezésedet! 

Érkezz időben! 

A stúdióban kerüld a hangoskodást, a teremben pedig lehetőleg egyáltalán ne beszélgess! Se óra előtt, se óra után, óra közben pedig végképp ne.

A telefonodat halkítsd le, a REZGÉST IS KAPCSOLD KI, és lehetőleg a képernyő se látszódjon, mert annak a villogása is zavaró lehet!

Ruházatod, és tested legyen tiszta, illat-és szagmentes! Ne használj erős parfümöt! Ha szükséges, óra előtt mosakodj meg!

MEGKÖZELíTHETŐSÉG

 

Az óbudai órákat 2018 augusztus 13-tól a Laktanya utca 4-ben található Feelwell Centrumban tartjuk meg, a 3. emeleti nagyteremben. Parkolni a Laktanya utcában TILOS. A közeli panelházaknál, és a Trófea étterem környékén érdemes helyet keresni. Javasolt plusz 10 percet számolni a parkolásra és a parkolótól az épületig való eljutásra. A parkolás fizetős. Tömegközlekedéssel érkezőknek a HÉV, villamos, buszok Szentlélek téri megállója kb 5 perces kényelmes séta. A Centrumon belül portaszolgálat működik, a portás szükség esetén útba igazít. Az öltöző a földszinten van, cipőben lehet feljönni a 3.-ra, ahol az órát tartjuk, és a cipőt csak ott, a terem előtt kell levenni.

A békásmegyeri stúdió a Madzsar József utca 4.-ben található, a Duna felőli oldalon a -jelenleg felújítás alatt álló- piaccal szemben, a Szentendrei út melletti töltésen elhelyezkedő garázssoron. Az autógumis melletti lépcsőn kell felmenni, a bejárat pedig a függönyös és a masszázsszalon között található. HÉV és buszmegállók 3-5 percre vannak és a környéken ingyenes a parkolás.

BEJELENTKEZÉS

 

Az órákra legjobb, ha az  órarendben a bejelentkezés gombra kattintva iratkozol fel. Ha ez valamiért nem megy, akkor bejelentkezhetsz email-ben, vagy esetleg telefonon, sms-ben (az adott órát tartó tanár telefonszámán. Tündi: 0620 581 0946, Dóri: 0630 518 4406, Zsófi: 0630 207 2641, Orsi: 0630 366 7699, Ági: 0630 475 3051, Julcsi: 0670 638 4464. A telefonszámodat minden esetben add meg, mert ha elmarad, vagy betelt az óra, akkor sms-ben értesítünk. Ha az órarenden keresztül jelentkezel be, akkor minden esetben fogsz kapni visszajelzést. Ha emailben vagy sms-ben jelentkezel be, akkor visszajelzést csak akkor küldünk, ha betelt, vagy elmarad az óra. A visszajelzést legkésőbb az óra előtt 60 perccel küldjük.

A délelőtti-délutáni-esti órákra legkésőbb az óra előtt 60 perccel, a kora reggeli órákra pedig az órát megelőző nap este 10-ig lehet bejelentkezni. Az órán való részvételedet csak akkor tudjuk biztosítani, ha bejelentkeztél.

Ha bejelentkeztél, de mégsem tudsz jönni, azt mindenképp jelezd, és kérlek minél hamarabb, de legkésőbb 60 perccel az óra előtt tedd meg. Vis major esetén az adott órát tartó tanár telefonszámát hívd, vagy oda küldj sms-t. Amennyiben az órán nem jelensz meg, és a bejelentkezésedet nem törölted, a kihagyott alkalmat a bérletedből levonjuk, vagy legközelebb dupla órát kell fizetned.

Ha az órán való részvételed a mi hibánkból hiúsul meg (mert teltház van, vagy elmarad az óra), akkor a bérletedet 3 nappal meghosszabbítjuk.

Ha nem volt alkalmad időben bejelentkezni, de mégis szeretnél eljönni, akkor telefonon még megpróbálhatsz bejelentkezni az óra kezdetét megelőző 20-25 perces idősávban (az adott órát tartó tanárnál), vagy jöhetsz bejelentkezés nélkül is, csak így teltház esetén nem tudunk fogadni. De ha van még szabad hely, akkor természetesen nagyon szívesen látunk.

Tanáraink elérhetőségei: Tündi: 0620 581 0946, Niki: 0630 251 2192, Orsi: 0630 366 7699, Zsófi: 0630 207 2641, Julcsi: 0670 638 4464

MEGÉRKEZÉS AZ ÓRÁKRA

 

Az órákra a kezdőidőpontot megelőző 20-25 perces idősávban tudsz megérkezni. Békásmegyeren nincs külön recepciós, így se korábban, se később nem tudunk beengedni. Óbudán be tudsz jutni akár késve is, de ha nagyon tele van a terem, akkor az előre kikészített matracot valószínűleg nem fogjuk lent hagyni, hanem feltekerjük és ebben az esetben már az óra megkezdése után nem fogunk átrendeződni, hogy Te is elférj, tehát nem fogsz tudni részt venni az órán. Ha jelzed, hogy kicsit késni fogsz, akkor lent hagyjuk a matracodat, hogy csendben megérkezve be tudj csatlakozni az órába. Kérünk, hogy amennyiben megoldható, ne az utolsó pillanatban érkezz, hogy az órát időben el tudjuk kezdeni. 

Ha korán érkeznél, kérlek ne csengess, mert akkor valószínűleg még nem ért véget az előző óra. Amint vége az órának, kinyitjuk az ajtót. 

FELSZERELTSÉG

 

Az óbudai helyszínen, a Feelwell Centrumban egy női és egy férfi öltöző van. Mindkettőhöz tartozik két zuhanyzó. A mosdók a 3. emeleten vannak, ahol a terem is található. 

A békásmegyeri stúdióban egy női és egy férfi öltöző van, de itt sajnos csak egy zuhanyzó kialakítására volt jelenleg lehetőség, mely a mindkét nem által használt térben található, ahogyan a két wc is.

A teremben matracok, hevederek, és jógatéglák is vannak, melyek használatáért nem kell külön fizetni. Saját matrac, törölköző természetesen nyugodtan hozható és használható.

Békáson az öltözőben nem helyeztünk el öltözőszekrényeket, mivel egy szekrényt pillanatok alatt fel lehet törni, értékeitek tehát nincsenek nagyobb biztonságban ott sem. Óbudán van ugyan pár zárható szekrény, de a táskátokat vagy értékeiteket itt is nyugodtan behozhatjátok magatokkal a terembe, csak ne feledjétek kikapcsolni, vagy lehalkítani a mobiltelefonokat.

MIT HOZZ MAGADDAL?

 

Törölköző: ha le szeretnéd takarni a matracot, akkor hozz egy nagyobbat, és esetleg egy kisebbet tisztálkodáshoz.

 Kényelmes ruházat: Nem szükséges, hogy a ruházatod divatos legyen, az a fontos, hogy kényelmes legyen és ne akadályozzon a mozgásban. Cipőre nem lesz szükséged. 

 

JÓ(GA)TANÁCSOK

 

Óra előtt pár órával már ne egyél, mert kényelmetlen teli hassal jógázni. Ha nem tudtad korábban megoldani az étkezést, és nagyon éhes vagy, akkor lehetőleg gyümölcsöt vagy csak kis adag ételt fogyassz. 

Óra közben már a vízivás sem javasolt. Mivel a gyakorlást normál hőmérsékletű teremben végezzük, izzadni fogsz ugyan, de nem annyira, hogy egy-másfél óra alatt kiszáradj. Ettől függetlenül ha úgy érzed, hogy szükséged van a folyadékra, akkor ne fogd vissza magad. 

Légy türelmes önmagaddal, a gyakorlás során ne légy erőszakos a testeddel, a jóga nem versenysport, senki nem várja el Tőled, hogy teljesíts. Inkább ismerkedj a határaiddal, és adj időt magadnak a fejlődésre.

Ha az oktató esetleg nem kérdez rá, akkor is szólj neki esetleges sérüléseidről, egészségügyi problémáidról. Ez azért fontos, hogy igazítás közben ezt figyelembe tudja venni. Egyébként általános szabály (nem csak sérülés esetén), hogy ha valami fájdalmat okoz, azt ne erőltesd, főleg mivel az órán a saját felelősségedre veszel részt, és nálad jobban senki nem ismeri a testedet.

Az órák során próbálj végig egyenletesen és mélyen lélegezni. Igaz ugyan, hogy ez nem olyan látványos, mint a lábadat a nyakadba rakni, de a mutatós ászanák helyett inkább törekedj a helyes légzést elsajátítani és végig megtartani.

Kövess minket
  • facebook-square
Cím

Budapest 3. kerület

Óbuda: 1033

Laktanya u. 4. (Feelwell Centrum)


Békásmegyer: 1037

Madzsar József utca 4

Elhelyezkedés

© 2023 by PILATES STUDIO. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now