Csordásné Dari Orsolya

Tradicionális Hatha-, Vinyasa Krama-, Gerincjóga Oktató

   Tradicionális Hatha, Vinyasa Krama, Gerincjóga oktató
Közel 10 éve ismerkedtem meg a jógával. Már az első óra után tudtam ,hogy ez az a mozgásforma, amivel foglalkozni szeretnék. Eleinte csak a mozgás miatt jógáztam. Később kihívásnak tekintettem az egyre nehezebb ászanákat. Testem egyre hajlékonyabb lett.
   Idővel kezdett érdekelni a jógafilozófia, meditáció ,relaxáció és jóga anatómia. Elvégeztem egy 350 órás, 1 éves Tradicionális jóga oktatói tanfolyamot a Sarasvati Alapítvány és Mozgásstúdióban. Itt megtanultam a hatha jóga alapjait.
Kiegészítésként végeztem el egy 100 órás Vinyasa krama tanfolyamot is, ami kötött sorozatokból áll (Nap-üdvözlet A-B, Hold-üdvözlet A-B-C verziók és egyéb krama sorozatok.)
   A Mandalában 100 órás Gerincjóga oktató képzésen bővítettem a tudásomat, a helyes gerincjóga gyakorlással bárki egészségessé, rugalmasabbá, kiegyensúlyozottá válhat, kortól, nemtől függetlenül.
   Óráimon megtanítom a gyakorlónak az adott ászana pontos felvételét, lebontását, az ászana alatti légzéstechnikát. A segédeszközök használatát is.
Számomra fontos a manuális javítás óra közben, hogy az esetleges sérüléseket kivédjük.
Célom, hogy egyre több ember ismerje és szeresse meg a jógát!

98043406_2910361899081566_78714676094120
ossso.png

Fejes Dorottya

Hatha jóga oktató

   12 évvel ezelőtt kezdtem el jógázni, az ülő életmód miatt állandósult hát- és derékfájásom enyhítésére. Alapvetően sportként tekintettem rá hosszú évekig.

   Első jógatanárom Musitz Ágnes volt, akinek a jóga szeretetét és az alap ászanák elsajátítását köszönhetem, mindig hálás leszek Neki, hogy elindított az úton. Később Diószegi Ádám gerinc- és hatha jóga óráit látogattam, és hamar azon kaptam magam, hogy a vasárnap esti jóga óra beépült az életembe. Tíz év jógázás után, mikor megtudtam, hogy Ádám oktatóképzést indít, fogalmazódott meg bennem a vágy, hogy elmélyedjek a jógában és az ászanák kivitelezését pontosítsam, így 2017 tavaszán hatha jóga oktatói képesitést szereztem. Az oktatóképzés kinyitotta a jógás világot számomra, más jógairányzatokat is kipróbáltam, elvégeztem egy kezdő astanga tanfolyamot, egy meditáció-jóganidra tanfolyamot, beleszerettem a yin jógába, amit szintén gyakorlok. A jóga iránti elkötelezettségem és lelkesedésem határtalan, remélem Téged is meg tudlak Vele "fertőzni", és a vasárnap este Neked is egyet jelent majd a jógaórával.

Eszter.jpg
Hajdú Eszter
Hatha jóga és jóga flow oktató

   A mozgás egész életemben kulcsszerepet játszott: 10 évig művészi tornáztam, majd kosárlabdáztam, ám a versenysportokban nem találtam meg azt a pluszt, amit immár több éve a jóga ad. Amikor először leterítettem a szőnyegemet, a kezdeti ellenállás, a stressz és a megfelelési kényszer pillanatok alatt elillant. Maradt a csend. Az én belső csendem. Ezt a belső csendet szeretném minél több embernek megadni, hiszen, ami a matracodon történik egy idő után az életedbe is átszivárog. A jóga tudatosságot és önismeretet ad, egyensúlyba hoz és közelebb visz önvalódhoz.
   Óráimon nagy szerepet kap a légzés, a vizualizáció és a meditáció.

BIO
2018 Hatha jógaoktató (200h YAI) - Samadhi Jógastúdió
2018 How to Teach Yoga in English workshop - dr. Radics Klaudia (E-RYT)
2019 Jóga flow oktatóképzés fasciális alapokon (110h) - Samadhi Jógastúdió

ossso.png
ossso.png
Smid Erika Violetta
Hatha-, yin jóga, kismama flow és baba-mama jóga, vinyasa oktató

 
Hatha jóga 200hrs YAI oktatóképzés - Nitayoga Központ (Kiss Zoltán Nitai)
Kismama flow és baba-mama jóga mozgásfejlesztéssel oktatóképzés - Asram Jóga (Varga Judit és Csíki Mariann)
Vinyasa (flow és krama) oktatóképzés - Sarasvati Alapítvány, Jóga- és Oktatási Központ (Farkas Zsuzsa és Hegedűs Zsolt)
Gerincterápia jógával - Bene Máté Gerincakadémia (Bene Máté)
Vaisnava jógamester - Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola - folyamatban Segédoktató is vagyok a főiskolán
Yin jógaoktatói továbbképzés YAI - Kata Van Doesselaar
2016 óta jógaoktatóként tevékenykedem.

   A mozgás kisgyermekkorom óta fontos szerepet játszik az életemben. Klasszikus balettel, művészi tornával és színpadi tánccal kezdtem, majd a balett mellett bele-szerettem a jógába. Lassan 10 éve, hogy az életem részévé vált.
Amellett, hogy elkezdtem jógaórákat látogatni, a jóga lelki oldalát, mélységeit kerestem igazán.
   Mindig úgy éreztem, hogy csak akkor lehetek hiteles jógaoktató, ha a fizikai oldala mellett a szellemi/lelki tanítást is tovább tudom adni. Ráadásul ez egy olyan terület, amely folyamatos fejlődést igényel, ahol sosem áll meg az ember, nem gondolja azt, hogy már mindent tud, és csak oktatnia kell.
   A jóga testtudatot és önmegismerést ad, és aki elég elszánt és kitartó, fejlesztheti a képességeit, bővítheti a tudását, lelki gyakorlatokat végezhet.
Ezért kezdtem egy indiai jógamesternél tanulni.
   A Vinyasa Flow jógastílust Varga Judit által ismertem és kedveltem meg.
   Hatha jógaoktatói képzést Kiss Zoltán Nitai-nál végeztem.
   2016. szeptemberétől a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Vaisnava Jógamester szakára járok. A hatha jóga tanáraim: Medvegy Gergely, Kapisinszky Judit, Képes Andrea.
  A jóga megváltoztatta az életemet. A testemre szentélyként tekintek, és ennek megfelelően „táplálom”, illetve sokkal jobban tudok figyelni a jelzéseire.
  Mindennek köszönhetően örömteli várandósságban és csodálatos szülésélményben lehetett részem.
    Ezt a tudatosságot szeretném átadni a kismamáknak a jógaóráimon.
A várandósságom alatt Varga Judit kismama jóga flow óráit látogattam és otthon is azt gyakoroltam, így 2016 év elején lelkesen vettem részt Judit és Csiky Mariann Kismama Jóga Flow és Baba-mama jóga oktatóképzésén az Asram Jógastúdióban.
Kismama jóga flow óráimon a Vinyasa Flow és a Birthlight kismama jóga alapjaira épülő dinamikus, áramló (flow), ugyanakkor biztonságosan végezhető gyakorlatokkal, ászanákkal mozgatjuk át a testet.
  Kiemelt figyelmet szentelünk a kismamák testének jelzéseinek, változásainak, a magzati kapcsolatfelvételnek és a várandósság alatt jelentkező félelmek oldásának, illetve a szülés kérdéskörével is foglalkozunk a jóga széles eszköztárának segítségével (vajúdási technikák, pozíciók, légzőgyakorlatok – pránajáma, szülőpozíciók, gátizom torna, relaxáció, meditáció stb.).
  A várandósság alatt a jóga nagyon jó hatással van a magzat idegrendszerének fejlődésére (lényegesen gyorsabban fejlődik), illetve a születés utáni mozgásfejlődésére.
  Ezt a csodát tapasztaltam és tapasztalom én is a gyermekemen, és mindezt szeretném tovább adni a leendő édesanyáknak.

Erika2.jpg
ossso.png
Hankó Mónika
Hatha- és női jóga oktató

   Több, mint tíz éve jártam először jóga órán, ami azonnal magával ragadott. Néhány év kihagyás után már egészen más szemlélettel tértem vissza a jógához, és egészen új minőségét tapasztaltam meg. Megtanított hinni, elfogadni önmagamat, segített tudatosabbá válnom. 

   A Mandala Jóga Stúdióban megannyi remek oktatótól kaptam rengeteg hasznos és praktikus tudást, ami a saját gyakorlással, és az általam vezetett órák tapasztalataival egyre csak mélyül. Minden órán, minden gyakorló által tanulok valami újat, amiért hálás vagyok. Ezt a tudást és tapasztalást igyekszem óráimon a gyakorlók hasznára fordítani.

   Az üzleti életben dolgozva megtapasztaltam, hogy milyen fontos a testi-lelki egyensúly megteremtése, spirituális konzulensként pedig látom, hogy a fizikai test karbantartása elengedhetetlen a lelki folyamataink helyreállításához. Ezért is tartom csodás módszernek a jógát, mert mind fizikai, mind lelki-érzelmi szinten képes kiegyensúlyozni, így segít megteremteni a belső békét. Az óráimon igyekszem olyan atmoszférát teremteni, ahol megpihenhet test és lélek. 

   Sok pozitív hatása mellett az a szuper a jógában, hogy ma már megannyi féle órán, és különböző stílusú oktatónál gyakorolhatunk, hogy bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb irányzatot. Bárki, aki hívást érez a jóga iránt, szívből ajánlom, hogy bátran próbáljon ki több irányzatot, oktatót, és csak engedje, hogy a lelke oda vezesse, amire a leginkább szüksége van.