Persik Tünde

 

2 évvel azután, hogy elkezdtem jógázni,  az élet úgy hozta, hogy megnyitottam a Belső Békát és elkezdtem órákat tartani. Nem tanultam tanítani, a tapasztalataim és a megérzéseim vezettek, és ez a mai napig így van. A jóga számomra elsősorban egy olyan testmozgást jelentett, amit végre képes voltam rendszeresen és hosszútávon végezni. Jó tanárok  jó óráira járva megvolt a folyamatos motiváció. Tetszett ugyan, hogy ez nem csak testmozgás, bizonyos fokig érdekelt is mindaz, amiről ezen felül szól, és egyes irányelveket követni is kezdtem, de mindig megmaradtam a praktikum szintjén. A klasszikus jógairodalom nem kötötte le a figyelmemet, a mantrázást sosem éreztem magaménak, és bár a pránajámával egy ideig foglalkoztam, végül kézzelfogható eredmény híján azzal is felhagytam.

És bár mindig is megtartottam egészséges kételkedésemet,volt és van bennem némi hajlam a magasztos eszmék iránt elfogulttá válni. Mára a jógával kapcsolatos ilyen jellegű  elképzeléseim javarésze jóval józanabb pályára terelődött. A szerelem elmúlt, a lila köd szertefoszlott, s talán úgy tudnám megfogalmazni a jelenlegi hozzáállásomat, hogy igyekszem nyitott szívvel a realitások talaján megmaradni. A jógát ma is csodálatos dolognak tartom, de nem mindenek felett állónak, nem jobbnak, többnek, mint számos más önismereti , önsegítő módszert, melynek segítségével teljesebb, boldogabb életet élhetünk.

Tehát ha hozzám jössz jógázni, akkor arra számíts, hogy a jóga gyakorlati, fizikai részével fogsz megismerkedni. Hogy ezen felül Számodra mi sül ki a dologból, az még a jövő titka.

Csatai Zsófia

8 éve találkoztam először a jógával kismamaként és kisebb kihagyásokkal azóta jógázom. Két kislányom születése többször kilendített jógikus pályámról, de elindultam egy intenzív önismereti úton, melynek részeként elvégeztem Diószegi Ádámnál egy hatha jógaoktató tanfolyamot.

Az oktatóképzés folyamán teljesen fanatikus lettem és azóta is nagyon sokat ad nekem a jóga. Mind a saját gyakorlásom, mind az oktatás. Ezt az élményt szeretném minél több emberrel megismertetni és megosztani.

Szeretem a dinamikus órákat, de már megtanultam, hogy a lassú mozgás is csodákra képes.

gyakorlások folyamán elsődlegesnek tartam a prevenciót, hogy helyesen végezzük az ászanákat. Nincs ok arra, hogy beleerőltesd magad egy-egy testhelyzetbe, hiszen az csak sérüléshez vezet és így pont az ellenkezőjét éred el annak, amit eredetileg megcéloztál.

Fontosnak tartom, hogy tudd: úgy vagy jó, ahogy vagy. Ez épp úgy igaz az élet minden területén, mint a jógaórán is.

Légy jelen, de ne minősítsd sem magad, sem a környezetedet.

Szeretettel várlak!

Csordásné Dari Orsolya

Közel 10 éve ismerkedtem meg a jógával. Már az első óra után tudtam,hogy ez az a mozgásforma amivel foglalkozni szeretnék. Eleinte csak a mozgás miatt jógáztam.Később kihívásnak tekintettem  az egyre nehezebb ászanákat. Testem egyre hajlékonyabb lett.

Idővel kezdett érdekelni a jógafilozófia, meditáció,relaxáció és jóga anatómia.Elvégeztem egy 350 órás,1 éves Tradicionális jóga oktatói tanfolyamot a Sarasvati Alapítvány és Mozgásstúdióban. Itt megtanultam a hatha jóga alapjait!

Kiegészítésként végeztem el  egy 100 órás Vinyasa krama tanfolyamot is , ami kötött sorozatokból áll ( Nap-üdvözlet A-B, Hold -üdvözlet A-B-C verziók, és egyéb krama sorozatok)

Óráimon megtanítom a gyakorlónak az adott  ászana pontos felvételét,lebontását az ászana alatti légzéstechnikát.

Számomra fontos a manuális javítás óra közben,hogy az esetleges  sérüléseket kivédjük.

Célom, hogy egyre több ember ismerje és szeresse  meg a jógát!!

Fejes Dorottya

 

12 évvel ezelőtt kezdtem el jógázni az ülő életmód miatt állandósult hát és derékfájásom enyhítésére. Alapvetően sportként tekintettem rá hosszú évekig. Első jógatanárom Musitz Ágnes volt akinek a jóga szeretetét és az alap ászanák elsajátítását köszönhetem, mindig hálás leszek Neki, hogy elindított az úton. Később Diószegi Ádám gerinc és hatha jóga óráit látogattam és hamar azon kaptam magam, hogy a vasárnap esti jóga óra beépült az életembe. Tíz év jógázás után mikor megtudtam, hogy Ádám oktatóképzést indít, fogalmazódott meg bennem a vágy, hogy elmélyedjek a jógában és az ászanák kivitelezését pontosítsam, így 2017 tavaszán hatha jóga oktatói képesitést szereztem. Az oktatóképzés kinyitotta a jógás világot a számomra, más jógairányzatokat is kipróbáltam, elvégeztem egy kezdő astanga tanfolyamot, egy meditáció-jóganidra tanfolyamot, beleszerettem a yin jógába amit szintén gyakorlok. A jóga iránti elkötelezettségem és lelkesedésem határtalan, remélem Téged is meg tudlak Vele "fertőzni" és a vasárnap este Neked is egyet jelent majd a jógaórával.

Környei Júlia

 

A jógával nagyjából 3 éve találkoztam, minden egyes alkalom nagyon feltöltött, jól éreztem utána magam a testemben. Szerettem volna jobban elmélyülni benne, az ászanakát megismerni, minél helyesebben kivitelezni, akkor még nem is gondoltam milyen összetett a jóga, hogy mondhatni egy életfelfogás is. Ezért jelentkeztem egy 1 éves tradicionális hatha jóga oktatói tanfolyamra a Sarasvati Alapítványnál, leginkább a saját tudásom bővítése miatt, de lassan a képzés során, illetve a próbaórám után megfogalmazódott bennem, hogy szeretnék oktatni és az időmből minél többet szentelni a jógának. A jóga számomra teljesen multifunkcionális, jó stressz oldásra, elmélyülésre, de az állóképesség és a fizikai erőnlét növelésére is. A flow és a dinamikusabb gyakorlás áll hozzám közelebb. Remélem, találkozunk majd egy órán.

Dr. Csontos Ágnes Anna

 

6 évvel ezelőtt ismerkedtem meg a jógával közelebbről: az El Caminon sétálva egy francia jógaoktató mesélt sorsfordító tapasztalatairól. Akkor el sem tudtam képzelni, hogyan lehet a jóga egyszerre izgalmas és megnyugtató, mozgás és elcsendesedés, kihívás és elengedés. Az első órámra kissé szorongva érkeztem, megszoktam, hogy a különböző mozgásformák során a teljesítményre kerül a hangsúly. Várakozásaimat messze felülmúlta az élmény, a mozgás öröme és a jelenlét derűje uralta az órát. Ez szerelem volt „első jógázásra”. A jóga belopta magát a szívembe, és kivirágzott az életemben. Mivel orvosként dolgozom egy belgyógyászati osztályon, arra neveltek, hogy a betegségekkel foglalkozzak. A jóga ezzel szemben pont a harmóniára, az „egész-ség”-re tanított. Minél többet gyakoroltam, annál kíváncsibb lettem az általam észlelt jótékony hatás hátterére, ezért gerinc- majd hatha jógaoktatói képzést végeztem, és Indiában is volt szerencsém tapasztalatot gyűjteni. Úgy érzem, a jóga egy olyan kincs, amit szívesen megosztanék másokkal, Veled is. Szeretettel várlak!

Kövess minket
  • facebook-square
Cím

Budapest 3. kerület

Óbuda: 1033

Laktanya u. 4. (Feelwell Centrum)


Békásmegyer: 1037

Madzsar József utca 4

Elhelyezkedés

© 2023 by PILATES STUDIO. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now